Laura Cosoi a dezvaluit ingredientele si modul de preparare pe blogul personal, alaturi de cateva indicatii.
Ingrediente: 4 catei de usturoi, 1 ceapa, 5 linguri ulei de masline, 1 varf lingurita curry, 3 fire de coriandru, sare, piper, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita mica ghimbir proaspat razuit, 1 sepie, 1 pahar vin alb, 1 varf de lingurita de turmenic, 1 conserva lapte de cocos, 1 rosie.
Mod de preparare:
1. Se curata sepia foarte bine sau o poti cumpera gata curatata.
2. Se fierbe 8 minute si apoi se scoate, se taie in bucatele si se trage in tigaie impreuna cu 2 linguri ulei de masline si 2 catei de usturoi. Peste, se toarna paharul cu vin si se mai lasa la fiert 3 minute. Se opareste rosia, se decojeste si se feliaza.
3. Se pun la incins 3 linguri ulei de masline, se adauga 2 catei de usturoi taiati in jumatate, ceapa maruntita, ghimbirul ras, laptele de cocos, curry-ul, zeama de lamaie, coriandrul maruntit, turmenicul, sarea si piperul (dupa gust).
4. Se lasa la fiert 5 minute si apoi se strecoara toata compozitia. Se pune iar pe foc si se adauga bucatile de sepie, scoase din vin. Se mai lasa la fiert 3-5 minute, se adauga rosia feliata si supa este gata. Sursa: lauracosoi.ro.
Citeste si: Laura Cosoi: "Ciorba de loboda e preferata mea" - Iata reteta
Reteta zilei, de la Laura Cosoi: Piept de rata cu stafide si curmale
Laura Cosoi a bifat alta destinatie de vacanta alaturi de iubitul ei, Cosmin