Ingrediente
Pentru aluat:
600 gr faina
180 ml lapte condensat
100 gr zahar
50 gr unt
2 oua
7 gr drojdie uscata
Pentru umplutura:
200 gr zahar brun
100 gr unt
2 linguri scortisoara
20gr nuci pisate
Pentru glazura/ornament:
50 gr caramel
50 gr nuci pisate
30 gr fulgi de migdale
Preparare
Amesteca faina cu drojdia, apoi adauga ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele condensat, caldut. Framantati un aluat pe care il lasati la dospit cam 30 de minute, pana isi dubleaza volumul. Intinde o foaie de aluat nu foarte groasa. Intr-un bol, amesteca zaharul brun cu scortisoara si untul moale pana obtii pasta.
Intinde pasta obtinuta deasupra foii de aluat in strat uniform si presara nuci pisate dupa gust. Ruleaza strans foaia de aluat, pana obtii un rulou. Cu un cutit bine ascutit taie ruloul in felii groase cam de doua degete.
Asaza melcisorii obtinuti in tava tapetata cu hartie de copt si lasa distanta intre ei pentru crestere. Pune tava in cuptor si lasa melcisorii pana se rumenesc usor. Imediat ce scoti rulourile din cuptor, ornamenteaza-le din belsug cu caramel si nuca sau fulgi de migdale. Melcisorii se servesc calzi.
Pofta buna!
Citeste si: