Ingrediente
800 g muschiulet de porc
4 cepe medii
7-8 catei de usturoi
4-5 linguri de miere
un cub de unt
2-3 lingurite de ulei de masline
2 lingurite de otet de vin
Preparare
Taie ceapa in felii subtiri si curata usturoiul si taie-l rondele, apoi pune-le la calit in unt si ulei de masline la foc mic timp de 10- 15 minute, dar ai grija sa amesteci din cand in cand.
Adauga muschiuletul, pune sare, piper, cuprinde cu apa si lasa la foc mic timp de 45 de minute, dar amesteca la fiecare 10 minute.
Intr-un alt vas, tot la foc mic, adauga apa si mierea in timp ce mesteci continuu pana obtii un sos caramelizat. Pune otetul peste si lasa la foc mic compozitia inca 15 minute.
Scoate carnea, tai-o felii sau cubulete, in functie de preferinte si serveste-o impreuna cu sosul si o garnitura de orez sau cartofi.
Poti servi la masa si un pahar de vin rosu demidulce, merge de minune.
Sa ai pofta!