Ingrediente
piept de pui fasii
cascaval
faina alba sau pesmet
2 oua
sare
piper
ulei
patrungel
Preparare
Bate fasiile de piept de pui pana se aplatizeaza, dar ai grija sa nu le rupi. Taie cascavalul felii cat mai subtiri. Impacheteaza fiecare felie de cascaval cu cate o fasie de piept de pui si asaza pachetelele pe o farfurie.
Intr-o farfurie adanca, bate ouale, pune sare si piper dupa preferinta si putin patrunjel presat. Continua sa bati ouale in timp ce presari faina, pana obtii o compozitie omogena.
Pune tigaia pe foc cu ulei suficient cat sa cuprinda pachetelele. Ia fiecare pachetel in parte, trece-l prin pasta obtinuta si baga-l in baia de ulei. Ai grija sa nu arzi pachetelele, intoarce-le de pe o parte pe alta, astfel incat sa se patrunda bine pieptul de pui.
Pe o farfurie intinsa, asaza un servetel si scoate pachetelele pe el, ca sa se absoarba uleiul. Pachetelele cu piept de pui si cascaval pot fi facute si cu compozitie din pesmet, urmandu-se aceeasi procedura ca cea de mai sus, sau in foaie de placinta, la cuptor.
Toate variantele sunt delicioase si merg de minune cu cartofi natur, prajiti, piure, orez salbatic sau legume.
Pofta buna!
Reteta zilei: Salata bulgareasca