Ingrediente
-pentru compozitia cu fasole
o lingura ulei de masline
jumatate de ceapa curatata
un ardei iute taiat bucatele
2 catei de usturoi striviti
un varf de lingura de chimen macinat
25 ml de suc de portocale
400 g fasole neagra boabe mari
dupa gust zeama de lime
75 ml supa de pui
-pentru toast
4 avocado copt intreg
4 felii de aluat de paine
un catel de usturoi curatat
4 linguri de ulei de masline
o lingura de otet balsamic alb
zeama de la 1-2 lime, dupa gust
2 ardei iuti taiati in bucatele
4 cepe verzi, curatate
La servire
4 linguri de frisca
2 linguri de coriandru tocat
2 linguri de branza feta
Preparare
Caleste ceapa cu ardeiul iute in ulei la foc mic pana cand ceapa se inchide la culoare si incepe sa miroase a ardei iute. Adauga usturoiul si mai amesteca aproximativ un minut, apoi adauga chimenul si mai lasa tigaia pe foc pentru inca doua minute.
Toarna peste sucul de portocale si supa de pui si fierbe la foc mic pana legumele sunt moi.Clateste boabele negre fierte si adauga ardeiul iute. Condimenteaza dupa gust si lasa sa fiarba timp de cateva minute. Adauga suc de lamaie pentru a spori aroma.
Taie avocado in doua si indeparteaza samburii, prajeste painea si presara niste usturoi pe ea. Stropeste avocado cu putin ulei si scoate pulpa, intinde-o pe feliile de paine, dar ai grija sa nu strivesti de tot fructul. Stropeste totul cu otet balsamic si imprastie peste preparat ceapa verde si ardei iute.
Deasupra pune boabele de fasole neagra, smantana si putin coriandru. Presara si putina branza feta maruntita si masa e gata. SURSA
Pofta buna!
Reteta zilei: Baie de legume cu cascaval