Ingrediente
500 g faina
200 g margarina
240 g zahar
3 oua
o lamaie
2-3 linguri de smantana
1 praf de copt
Preparare
Blat
Freaca 120g zahar cu 3 galbenusuri si 200g margarina, 500g faina, coaja de la o lamaie rasa, 1/2 pachet praf de copt, 2-3 linguri de smantana. Intinde aluatul pe foaia de copt unsa cu margarina intr-o tava si baga la cuptorul incins la 180 de grade. Las-o sa se rumeneasca, dar ai grija sa nu o arzi
Bate bine 3 albusuri si amesteca-le cu 120g zahar. Unge foaia de aluat coapta cu marmelada sau orice alta dulceata, chiar si de gutui sau mere si toarna peste ea albusul batut bine care s-a transformat in pasta.
Baga tava pentru inca 15 minute la cuptor la foc mic, iar cand e gata, presara zahar vanilinat peste, adauga-i o coaja de lamaie ca sa o ornezi si serveste-o rece.
Pofta buna!
Citeste si: