Ingrediente pentru blat
- 3 oua
- 2 cani faina
- 1 cana zahar
- 1/2 cana de lapte
- 8 linguri de ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 strop de esenta de rom
- 5 linguri de cacao
Ingrediente pentru crema
- 2 plicuri crema de vanilie
- 3 cani de lapte
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 200 gr. zahar pudra
Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul, laptele si esentele. In faina se pune si praful de copt. Cand zaharul s-a dizolvat adaugam faina si uleiul, turnand alternativ. Cand aluatul a devenit unul omogen adaugam cacaua si amestecam bine cu mixerul. Apoi ungem cu ulei si tapetam cu faina tava de aragaz si turnam compozitia. Se pune la cuptorul incins in prealabil timp de 15-20 de minute.
Separat intr-un alt bol punem praful de crema de vanilie, zaharul pudra si cel vanilinat si amestecand continuu turnam si laptele. Atunci cand compozitia este consistenta, dar si legata inseamna ca este gata.
Dupa ce aluatul s-a copt, il lasam sa se raceasca si il taiem pe jumatate. Apoi daca dorim il putem insiropa cu putina apa si rom sau cu putin suc. Pe o jumatate de blat se pune jumatate din crema, iar dupa ce am pus si cealalta jumatate de blat deasupra turnam restul de crema. Pe deasupra presaram putina cacao.
Pofta buna!
Citeste si: