Ingrediente
1 lg ulei
4 buc. piept de pui condimentate cu sare si piper
O lg unt
230 gr ciuperci feliate
O salota (ceapa cilidrica) taiata cuburi
Un catel de usturoi
½ cana vin Marsala (sau vin Lacrima lui Ovidiu)
O cana cu supa de pui
2 lg zeama de lamaie (1/2 lamaie)
Sare si piper dupa gust
Inca o lg de unt
O lg de patrunjel tocat
Preparare
Incinge uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu, adauga carnea de pui si fierbe pana se rumeneste, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, iar apoi pune-l deoparte.
Adauga untul si ciupercile si caleste pana se rumeneste pe ambele parti, pana la 7-8 minute. Adauga ceapa si mai gateste 1-2 minute. Adauga usturoiul si amesteca jumatate de minut. Adauga Marsala, supa de pui si zeama de lamaie si lasa sa fiarba pana scade la jumatate, aproximativ 5-7 minute.
Condimenteaza cu sare si piper, adauga a doua lingura de unt si rastoarna carnea de pui in tigaie. Mai gateste pentru 2-3 minute, amesteca si patrungelul si lasa preparatul la racit. Puiul Marsala se consuma ca atarare sau cu garnitura de orez fiert.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Inele de ceapa crocante
Reteta zilei: Avocado crocant la cuptor