Ingrediente
carne de porc/ piept de curcan
cartofi
morcovi
mazare
castraveti in otet
maioneza
gogosari la otet
2-3 oua fierte
Preparare
Pune carnea la fiert intr-o cratita si las-o sa fiarba pana devine frageda, dupa care, lasa carnea la racit in camera. Intr-o alta cratita, pune la fiert 6 morcovi, 8-10 cartofi, iar la final, la fel, raceste-le.
Taie atat carnea, cat si legumele cuburi marunte si amesteca-le cu mazarea si un borcan de castraveti la otet tocati marunt intr-un bol mai mare.
Separat, prepara maioneza din 2 galbenusuri de ou fiert si ulei. Freaca galbenusurile cu ulei pana obtii maioneza dorita. Poti sa freci maioneza cu o lingura de lemn, cu mixerul sau cu blender-ul, dar ai grija sa folosesti o viteza constanta. In cazul in care se taie, adauga o picatura-doua de apa rece si mai amesteca pana o repari.
Pune 4-6 linguri de maioneza in bolul cu legume si carne si amesteca bine. Adauga sare si piper dupa gust, iar daca esti adepta condimentelor, poti adauga dupa preferinte. La final, pune compozitia pe o farfurie intinsa, da-i forma cu un cutit cu lama mare si orneaz-o cu maioneza, felii de albus, felii de gogosar in otet si patrunjel. Daca nu esti adepta maionezei, poti sa ornezi salata simplu, doar cu verdeata, gogosari si ou.
Salata este nemaipomenita pentru masa de Craciun si cea de Revelion.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Piftie de curcan