Ingrediente
- 1 dovleac
- 2 crengute rozmarin
- 2 crengute de cimbru
- 2 catei de usturoi
- 50 gr. unt
- 1 legatura patrunjel
- 100 gr. branza proaspata
- 150 gr. de iaurt
- 1 salata verde
- 2 linguri de zahar
- otet balsamic
- ulei
- sare si piper
Dovleacul se taie pe jumatate si se curata de seminte cu o lingura. Apoi cele doua jumatati se feliaza.
Rozmarinul si cimbrul se spala, se usuca si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se zdrobeste.
Intr-o tigaie se topeste untul, iar apoi se amesteca cu rozmarinul, cimbrul si jumatate din cantitatea de usturoi zdrobita. Cand toate ingredientele s-au incorporat se adauga sarea si piperul.
In tava de aragaz ce este tapetata cu hartie de copt se pun feliile de dovleac, cu coaja in jos. Din loc in loc se pune putin unt pe suprafata dovleacului.
Se da la cuptorul incins in prealabil timp de 15-20 de minute. Intre timp se spala si patrunjelul si se taie fin.
Intr-un castron branza de vaci se amesteca cu iaurtul, patrunjelul, usturoiul ramas si condimentele. Cand compozitia este omogena se pune si otetul, uleiul si zaharul. Salata se rupe in bucati inegale si se amesteca apoi cu dressing-ul de iaurt.
Toata aceasta salata se serveste cu feliile de dovleac copt.
Pont: Daca iti plac si semintele de dovleac le poti adauga peste salata, dar nu inainte sa fie putin prajite.
Pofta buna!
Sursa foto: Anason cu Lapte
Citeste si:
Reteta zilei: Muraturi asortate la borcan
Reteta zilei: Supa crema de dovleac