Ingrediente
4 portocale curatate si taiate felii
o ceapa rosie mica, taiata felii
2 linguri de otet de Sherry
6 linguri de ulei de masline extra virgin
1/2 lingura boia de ardei afumata
sare mare si piper negru dupa gust
3 linguri de stafide, inmuiate in apa fierbinte timp de 20 de minute
15-20 de masline negre, fara samburi
2 linguri de nuci tocate marunt si prajite
2 linguri de migdale albite
patrunjel si menta proaspata tocata
Preparare
Taie pulpa de portocala felii si asaza pe farfurie. Imprastie ceapa taiata felii peste pulpa de portocala, pe toata farfuria. Intr-un castron mic, amesteca otetul cu uleiul de masline, boia de ardei, sare si piper si toarna totul peste ceapa si portocale. Presara stafide peste preparat, dupa care adauga masline, nucile tocate si migdalele. Decoreaza cu patrunjel si menta. Preparatul se serveste rece.
Pofta buna!
Citeste si: