Ingrediente
500g ciuperci
2 cartofi medii
un pastarnac
un morcov
o ceapa
o capatana de usturoi
1-2 lg ulei de masline
o lg rasa de cimbru
25 gr unt
smantana dulce
sare
piper
Preparare
Curata morcovii, pastarnacul si cartofii, spala-le bine, taie-le cuburi si pune-le la fiert intr-o oala cu apa cat sa le cuprinda. Lasa sa fiarba 15-20 de minute si presara si niste sare.
Spala ciupercile, taie-le rondele, calestele cu putin ulei de masline si ceapa, adauga usturoi, cimbru, sare si piper si mai lasa 2 minute tigaia la foc mic. Cand legumele sunt aproape fierte, adauga ce ai pregatit in tigaie si lasa totul sa mai fiarba 7-10 minute.
Paseaza totul la blender, adauga untul, sare si piper daca mai este necesar, orneaza supa cu niste crutoane si cateva bucati de miez de nuca.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Salata de cartofi cu nuci
Reteta zilei: Ton cu orez si dressing de gogosari