Ingrediente
- 4 litri apa
- 500 g dovleac
- o ceapa
- 2 linguri unt
- o lingura faina
- 2 linguri de smantana
- sare si piper
Se curata dovleacul de coaja. Dupa ce i s-au scos si samburii, se taie bucati si se inabusa cu untul si ceapa taiata marunt. Se lasa 30 de minute la foc mic.
Apoi din faina si unt se face un sos alb care se subtiaza cu putina apa.
Dupa ce dovleacul s-a calit suficient, se da prin razatoare. Apoi se amesteca cu sosul alb.
Intr-o oala se pune apa la fiert. Dupa 5 minute se adauga si amestecul de mai sus si se condimenteaza.
Din cand in cand, se ia cu o lingura pojghita formata deasupra supei. Dupa ce s-a fiert indeajuns, se lasa la racit si se adauga doua linguri de smantana.
Supa crema de dovleac se poate servi fie cu felii de bacon prajite, fie cu crutoane.
Pofta buna!
Sursa foto: Afla Acum