Nu dureaza mai mult de 30 de minute sa o prepari si 35 de minute sa o fierbi, ceea ce inseamna ca in doar o ora o sa reusesti sa le pregatesti celor dragi cina, fara prea multa bataie de cap.
Ingrediente
- crusta de biscuiti-
o cana cu faina
1 lingura praf de copt
un varf de lingura de bicarbonat
un varf de lingura de sare
2 linguri de unt taiat bucatele
un sfert de cana lapte batut
3 linguri de frisca
- tocana-
o lingura de ulei de masline
2 catei de usturoi macinat
o ceapa mica taiata marunt
2 linguri si 1/2 de amidon de porumb
jumatate de lingura de salvie macinata
2 cani de supa de pui
o cana cu fasole conservata sau fiarta
2 morcovi taiati marunt
o bucata de conopida taiata marunt
2 bucati de piept de curcan fierte si tocate cuburi
un varf de lingura de piper
Preparare
Pentru crusta de biscuiti amesteca intr-un vas faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Pune in blender compozitia la care adauga untul taiat bucati. Adauga frisca si laptele batut dupa care, framanta pana faci o bila. Infasoara coca intr-o folie de plastic si bag-o la congelator.
Pentru tocana, pune o tigaie la incins si adauga uleiul de masline, in care sa calesti usturoiul si ceapa aproximativ 2 minute.
Intr-un vas combina amidonul de porumb, putin cimbru si salvia. Amestesteca totul si adauga usturoiul cu ceapa calita. Pune totul intr-o oala pe foc si amesteca pana incepe sa fiarba. Ia oala de pe aragaz, adauga fasolea, morcovii, conopida, carnea de curcan si piperul.
Muta totul intr-o tava, taie crusta de biscuite in 4 bucati dupa ce ai intins coca cu sucitorul si asaz-o peste tocana. Baga totul la cuptor pentru 30 de minute, sau pana observi ca biscuitele incepe sa prinda o culoare aurie.
Preparatul merge de minune cu un pahar de vin rosu.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Quiche cu spanac
Reteta zilei: Tarta cu mere, pere si ghimbir scaldata-n sos de vanilie