Ingrediente blat
6 oua
6 linguri zahar pudra
3 linguri ulei
6 linguri faina
esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt (optional)
Ingrediente compozitie
2 portocale
2 banane
2 kiwi
un mar
o cutie ananas
capsuni (daca iti plac)
Preparare blat
Separa albusul de galbenusuri. Bate albusurile spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand s-a intarit spuma bine, adauga zaharul pudra, mixeaza pana spuma devine densa si lucioasa. Asigura-te ca spuma este atat de inchegata incat sta tapana pe paletele mixerului. Separat freaca galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtii o emulsie stabila pe care o torni peste albusuri.
Daca albusul este batutut corect, vei vedea ca emulsia va ramane la suprafata. Omogenizeaza compozitia cu mixerul dat la viteza mica. Toarna amestecul in tava de copt tapetata cu hartie de copt si bag-o la cuptor la foc mediu pentru o jumatate de ora, cand blatul va fi usor aurit si ferm la atingere. Poti sa terstezi daca este suficient de copt cu o scobitoare.
Scoate blatul si lasa-l la racit.
Preparare compozitie tort
Spala fructele, curata-le si taie-le cuburi medii, amesteca-le intr-un bol mare, cu tot cu ananasul. Cand s-a racit blatul, taie-l in doua pe orizontala si scobeste cu o lingura miezul. Jumatate din miez amesteca-l cu fructele si 4-5 linguri de frisca. Insiropeaza capacele de blat cu esenta de vanilie si rom, si introdu compozitia intre capace.
Orneaza blatul cu felii de portocala, ananas, kiwi si capsuni si frisca. Este un desert fresh de care va puteti bucura chiar dupa masa de Craciun.
Pofta buna!
Citeste si: