Iata o reteta simpla, numai buna de testat acasa inainte de Revelion: tortul de morcovi si portocale, o reteta pe cat de usoara, pe atat de gustoasa.
Ingrediente
Pentru aluat: 4 oua; 300 ml ulei; 400 g zahar pudra; 2 pliculete zahar vanilat; 250 g faina; 1 pliculet praf de copt; 9 g bicarbonat de sodiu; 350 g morcovi rasi; Un varf de cutit de sare; Nuci sau alune de padure, macinate.
Pentru glazura: 120 g unt Koliba; 225 g mascarpone; 400 g zahar pudra.
Pentru crema: 2 galbenusuri; 100 ml lapte; 3 linguri de faina; Coaja si sucul de la o portocala; 120 g zahar pudra; Dulceata de portocale; 250 g unt cu continut redus de grasime.
Pentru decor: Felii de portocala, un pumn de fulgi de migdale, decor comestibil.
Mod de preparare
Amestecam ouale cu uleiul, zaharul vanilat si zaharul pudra dat prin sita, adaugam faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Dupa omogenizare, se adauga morcovii rasi si alunele sau nucile macinate. Se toarna aluatul intr-o forma cu fundul detasabil (diametru de 28 cm) si se coace la 180 grade Celsius timp de aproximativ 50 de minute.
Laptele, galbenusurile, faina si zaharul pudra se amesteca bine si se pun la fiert. Dupa ce se raceste crema, se incorporeaza untul. Se adauga coaja si sucul de portocale cand crema este deja rece.
Untul (la temperatura camerei) si zaharul pudra se bat bine cu mixerul timp de cateva minute la viteza mare. Se adauga mascarpone si se amesteca pana obtinem o glazura perfect omogena.
Cand blatul este complet racit, se taie in trei parti egale, se ung alternativ cu crema si dulceata de portocale. Se toarna glazura, se niveleaza si se decoreaza dupa plac.
Se serveste la miezul noptii, alaturi de o cupa cu sampanie, impreuna cu familia si prietenii.
Foto: Delish.com. Sursa: More Than Pub.
Citeste si: Reteta zilei: Tortul lui Mos Craciun