Ingrediente
300 ml apa
20 g ciocolata neagra
60 g cacao
100 ml unt degresat topit la temperature camerei
150 g zahar granulat
150 g zahar brun
3 oua mari
20 g extract de vanilie
300 g faina grau
20 ml bicarbonate de sodium
10 g sare
sirop de ciocolata
frisca
Preparare
Incalzeste cuptorul la 350 de gradem unge doua tavi rotunde cu unt si presara faina, apoi lasa-le deoparte. Pune la blender 1.5 litri apa si ciocolata neagra sau baga-le la microunde 2-3 minute sa se topeasca mai repede ciocolata. Toarna si praful de cacam si baga din nou la blender. Intr-un bol mare, amesteca untul cu zaharul granulat sib run timp de 2-3 minute, pana obtii o compozitie pufoasa. Adauga ouale, amesteca bine si, la final, pune si extractul de vanilie.
In alt bol, pune faina, bicarbonatul de sodiu, sarea si compozitiile pe care le-ai pregatit deja. Amesteca totul foarte bine. Imparte amestecul final in cele doua tavi si baga-le la cuptor la foc mediu timp de 25- 30 de minute. Scoate de la cuptor si lasa la racit 10-15 minute. Adauga peste primul strat siropul de ciocopata, apoi si peste cel de-al doilea strat si decoreaza cu multa frisca.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Creveti in sos dulce acrisor
Reteta zilei: Vinete, rosii si ardei umpluti cu piept de curcan