Ingrediente
6 vinete mici
6 ardei grasi verzi
6 rosii
600g de piept de curcan tocat
2 cepe
o lingura cu turmenic
o lingura cu scortisoara
busuioc tocat, marar proaspat tocat si menta
Preparare
Spala bine de tot rosiile, ardeii si vinetele. Taie capacele la rosii, dar nu le arunca, pentru ca le vei folosi. Scobeste pulpa din rosie si pastreaz-o pentru umplutura. Taie vinata pe lung, dar nu o despica de tot in doua, lasa-i loc doar cat sa o umpli cu compozitia pe care o sa o prepari. Presara sare in interiorul vinetelor si lasa-le deoparte 20 de min, dupa care, indeparteaza sarea si introdu vinetele in ulei de masline pentru aproximativ 7 minute. Curata si ardeii de seminte si pune toate legumele intr-un vas.
Prajeste ceapa cu pieptul de curcan, adauga apa suficienta cat sa se fiarba carnea, adauga pulpa de la rosii, turmenic, scortisoara, sare, piper si verdeata. Amesteca bine si lasa-le sa se intrepatrunda inca 10 minute. Ia tigaia de pe foc si lasa compozitia la racit.
Presara putina sare in fiecare leguma si umple-le cu amestecul de carne de curcan. Pune toate legumele intr-o tava adanca la cuptor pentru aproximativ 45 de minte, toarna ulei de masline peste ele si ai grija sa ramana legumele suculente la final.
Aceste preparate sunt nemaipomenite la orice masa din zi, atat ca fel principal, cat si ca garnitura. Cu siguranta, sunt un fel de mancare pe care ar trebui sa il adaugi si la masa de Craciun. SURSA
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Friptura de manzat la tava