Ingrediente
4 linguri de ulei de cocos extra virgin
6 vinete mici, taiate in felii
300 ml piure de rosii
270 ml lapte de cocos
300g fasole verde
sare de mare
piper negru macinat
80g migdale macinate
un pumn de coriandru tocat
zeama de la o lamaie
jumatati de lime pentru fiecare portie
Pasta de curry
o ceapa mare tocata
3 catei de usturoi tocati
jumatate de bucata de ghimbir tocat
un ardei iute mare, rosu, fin, tocat
o lingurita de chimen
o lingurita de coriandru macinat
o lingurita de cardamom
o lingurita de turmenic
o lingurita praf de curry
Preparare
1. Pune ingredientele pentru sosul de curry intr-un bol cu 2 linguri de apa si agita pentru cateva secunde.
2. Intr-o tigaie pune 2 linguri de ulei de cocos la foc mediu si rumeneste vinetele, scoate-le din tigaie si pune-le deoparte pe un prosop de hartie sa se scurga.
3. Tot in uleiul de nuca de cocos din tigaie gateste pasta de curry pentru aproximativ 3 minute. Adauga vinetele si ameste ca bine pana le acoperi cu pasta. Adauga piureul de rosii si laptele de cocos si lasa sa fiarba timp de 10 minute. Adauga fasolea verde si mai fierbe inca 6 minute la foc mediu.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Omleta cu spanac, ciuperci si mozzarella