Ingrediente
- 1 kg. ceapa
- 4 kg. vinete
- 1 kg. ardei capia
- 2 kg. rosii
- 3 linguri bulion
- 1 cana ulei
- sare si piper
- 1 lingurita zahar
Toate legumele se spala, apoi se curata de coaja si in final se toaca. In plus, daca ti se pare ca ceapa este un ingredient puternic, aceasta se poate curata cu o seara inainte si lasa in apa rece ca sa isi mai piarda din iuteala.
Intr-un ceaun se pune uleiul la incins. Cand acesta este gata, se adauga ceapa pentru a se cali. Pe parcursul procesului de calire se adauga sarea si zaharul mestecand incet si constant.
Dupa ce ceapa este rumenita se adauga ardeii, vinetele si rosiile. Se lasa sa fiarba timp de 30 de minute, pana cand compozitia mai scade.
Apoi se adauga si bulionul, piperul si cana cu apa. Se amesteca totul pana se incorporeaza si apoi se lasa la cuptor, la foc mic pentru maxim doua ore, amestecand totusi din cand in cand.
Dupa ce zacusca a scazut suficient putem sa o punem fierbinte in borcane si sa o mai fierbem in acestea timp de 30 de minute.
Cand s-a racit suficient, se depoziteaza in camara sau la frigider.
Pofta buna!
Sursa foto: okonatura.hu
Citeste si: