Rinichi de porc cu sos
6 rinichi de porc
50 ml ulei
2 cepe
1 lingura pasta de rosii
200 ml zeama de carne
piper boabe
sare
Se curata rinichii de pielita si se spala in mai multe ape reci. Pentru a scoate mirosul specific din rinichi, se taie in doua, pe lungime, se curata grasimea din mijloc si se oparesc cu apa clocotita, dupa care se tin 10 minute in apa rece cu otet. Se scurg bine intr-o strecuratoare si se taie felii. Separat, se taie ceapa felii subtiri si se rumeneste in ulei incins. Se adauga pasta de rosii subtiata cu zeama de carne fierbinte, boabe de piper, sare, dupa gust. Se continua fierberea 10-15 minute, la foc mic. Intr-o tigaie cu putin ulei incins, se calesc feliile de rinichi pana isi schimba culoarea, fara sa se rumeneasca, apoi se pun in sosul preparat si se lasa sa fiarba 10 minute, pana se imbiba bine cu sos. Mancarea se serveste calda cu mamaliguta.
E bine sa stii
Rinichii nu trebuie sa fiarba timp indelungat deoarece, contrar asteptarilor, in loc sa devina mai fragezi, se intaresc.