Rizoto alla Ticinese
- 20 g Unt
- 300 g Orez Carnoli
- 400 ml Vin rosu Merlot
- 400 ml Supa de legume
- 1 Doza Sofran
- 50 g Parmezan Ras proaspat
- Sare
- Piper
Se incinge untul, se prajeste ceapa, se adauga orezul si se prajeste pana devine sticlos, se stinge cu vinul rosu.
Se fierbe la foc moderat pana se reduce complet vinul, apoi se adauga treptat supa de legume, se fierbe incet pana se obtine un rizoto bine legat. Cu putin inainte de a fi gata, se adauga sofranul.
Dupa 20 minute orezul ar trebui sa fi absorbit toata zeama si sa fie fiert "al dente".
Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga branza rasa.
Rizotoul nu trebuie sa fie prea uscat.
Daca cantitatea de supa de legume indicata nu este suficienta, se mai poate adauga eventual 100-200 ml.
Eu personal, mai adaug la sfarsit si ceva unt rece.
Autor: Jakob Hausmann
Articolul anterior Quiche cu ciuperci Articolul următor Snitel in stil Wallis