Rondele aperitiv cu nuci
3 linguri miere de albine
250 g zahar
400 g faina
50 g miez de nuca
50 g coaja de lamaie si portocala taiata marunt
1 lingura seminte de anason macinate
coriandru
1 nuca de unt
Se pune la fiert mierea de albine impreuna cu zaharul. Cand amestecul este caramelizat, se ia craticioara de pe foc, se incorporeaza usor 350 g faina, nucile taiate, coaja de portocale, semintele de anason macinate si coriandrul. Cu ajutorul fainii ramase, se modeleaza mici suluri de aproximativ 6 cm. Se taie bucati, se preseaza cu mana dandu-le forme rotunde, neregulate. Se pun rondelele pe o tava unsa si tapetata cu faina si se coc timp de 1 h, la160 grade C. Se pot pastra proaspete multe zile.
Articolul anterior Biscuiti crocanti cu migdale si scortisoara Articolul următor Rondele cu migdale dulci