Rosii cu branza proaspata
4 rosii bine coapte
100 g branza proaspata (putin sarata)
1 salata verde
1 lingura migdale
1 lingura masline negre
3 linguri ulei de masline
1 lingura otet de vin
sare, piper
Se spala rosiile, se taie in rondele subtiri, de jumatate de centimetru grosime. Se taie si branza felii asemanatoare. Separat, intr-un bol, se amesteca ulei, otet, 1 lingura de apa, sare, piper. Se bat bine, apoi se adauga jumatate din cantitatea de masline, fara samburi, taiate marunt. Se lasa sa stea 15 minute inainte de a fi servita salata. Se asaza feliile de branza intre feliile de rosii, se decoreaza cu frunze de salata verde, migdale si restul de masline taiate rondele fine. Se stropesc cu sosul vinegreta preparat si se servesc imediat.
E bine sa stii
|n loc de branza proaspata, se poate folosi branza telemea desarata sau cascaval.