Rosii umplute cu salata boeuf
300 g rasol de vaca
4 cartofi
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 telina mica
200 g fasole verde
2 castraveciori muratI
1 gogosar acru
200 g maioneza
5-6 masline negre
frunze de patrunjel verde
mustar
sare, piper
8 rosii potrivite
frunze de salata verde
Se fierbe rasolul impreuna cu zarzavaturile, iar fasolea se fierbe separat sau se scoate din conserva. Dupa ce au fiert, se scot din supa, se lasa la racit, dupa care se taie cubulete carnea, cartofii, morcovii, patrunjelul, telina si se pun intr-un castron. Se adauga castraveciorii, gosarul si fasolea taiate marunt. Se condimenteaza cu sare, piper si mustar, dupa gust si se asezoneaza cu maioneza. Se amesteca totul foarte bine. Separat, se taie un capacel la fiecare rosie, se scoate miezul cu o lingurita, se scurg de zeama si se umplu cu salata de boeuf. Se orneaza cu jumatatI de masline si frunze de patrunjel verde si se asaza pe un platou, pe frunze de salata verde.
Sugestie
Platoul va fi mult mai “aratos” daca alaturi de rosii vor fi si ardei grasi (galbeni sau verzi) umpluti cu salata boeuf.