Desigur, pe la 2-3 luni va fi deja capabil sa-si ridice capsorul cu ajutorul bratelor, executand celebrele "mini-flotari", ba chiar va fi in stare sa si sa cada intr-o parte, rostogolindu-se chipurile, spre marea lui surprindere, de pe burtica pe spate.
Insa, la 3 luni nu putem vorbi de rostogoliri "a la carte". Nu de alta, dar ca bebe sa poata reveni inapoi, de pe spate pe burtica, ar avea mare nevoie de o musculatura puternica a gatului, bratelor si spatelui, musculatura pe care el n-o va dobandi decat in preajma implinirii venerabilei varste de 5-6 luni de zile.
Dar atunci cand bebelusul tau va ajunge aproape de prima jumatate de an, sa te tii rostogoliri! Se va da de-a dura in ambele sensuri, fericit ca isi poate folosi noua lui deprindere ca mijloc primar de transport, pentru a explora nitel imprejurimile.
In cazul in care bebe a ajuns deja la varsta asta, dar in loc sa se rostogoleasca, sta in sezut sau se taraste, nu-ti face griji. Atata timp cat isi descopera noi abilitati utile pentru explorarea spatiului din jur, n-ai de ce sa-ti faci griji in privinta dezvoltarii lui. Dar, asa cum banuim ca intuiesti, de-acum inainte copilul va trebui supravegheat non-stop.
Daca e "un tarator" ai mare grija sa nu dea in drumul lui peste ace, pioneze ori resturi de mancare uitate pe covor. Sau, daca e un "rostogolici", fii foarte atenta. Bebelusul nu stie unde se termina masa de infasat (ori patul), nici la ce inaltime se afla el fata de podea. Pentru copil rostogolirea e cea mai noua si cea mai frumoasa jucarie. Ajuta-l s-o foloseasca asa cum se cuvine!