Rulada cu branza cu mucegai albastru si telina
1 lingura de unt
250 g spanac fiert, scurs si tocat
2/3 cana de smantana lichida
4 oua mari, separate
2 linguri de parmezan ras
1 varf de nucsoara
sare si piper negru, proaspat macinat
Pentru umplutura:
250 g telina radacina
suc de lamaie
100 g branza Gorgonzola
120 g fromage frais
Pasul 1:
Incalziti cuptorul la 200 grade. Tapetati tava cu hartie de copt
Pasul 2:
Topiti untul intr-o cratita mare si adaugati spanacul fiert si tocat. Fierbeti pana se evapora lichidul smantana, galbenusul, parmezanul ras si nucsoara.Potriviti de sare si piper.
Pasul 3:
Bateti albusul pana este ferm, amestecati-l cu grija cu spanacul si puneti compozitia in tava. Cu o spatula intindeti uniform si nivelati suprafata.
Pasul 4:
Coaceti la cuptor 10-15 minute, pana ce rulada este tare cand apasati. Puneti rulada pe o hartie cerata si indepartati hartia de copt. Rulati impreuna rulada si hartia ceara si lasati sa se raceasca putin.
Pasul 5:
Pentru umplutura curatati telina de coaja si dati pe razatoare. Puneti telina intr-un vas stropiti cu suc de lamaie si gustati. Adaugati si Gorgonzola, fromage frais, putin piper negru si amestecati bine.
Pasul 6:
Desfaceti rulada intindeti umplutura si rulati la loc, dar fara hartia cerata. Serviti imediat sau inveliti-o lejer si dati la rece.
Autor: Editura Mladinska - Vegetariana