Rulada cu cartofi dulci
1 cana branza degresata
5 linguri de iaurt
6-8 fire de ceapa verde taiate fin
2 linguri nuci de Brazilia, tocate si prajite
500 g cartofi dulci, fara coaja, taiati cuburi
12 boabe de piper de Jamaica, zdrobite
4 oua separate
1/4 cana branza Edam, data pe razatoarea fina
1 lingura de seminte de susan
sare si piper negru, proaspat macinat
salata verde pentru servit
Pasul 1:
Incalziti cuptorul la 200 grade.Ungeti cu ulei tava de copt si tapetati cu hartie.
Pasul 2: Intr-un vas mic amestecati branza grasa, iaurtul, ceapa verde si nucile de Brazilia.
Pasul 3:
Fierbeti cartofii dulci pana devin moi.Scurgeti bine. Puneti cartofii in vasul de la robot cu boabele de piper zdrobite si mixati pana se optine un piure fin. Treceti intr-un vas si adaugati galbenusurile si branza Edam. Potriviti cu sare si piper.
Pasul 4:
Bateti albusul pana ce este ferm, puneti o treime in piure, amestecati usor apoi adaugati si restul de albus.
Pasul 5:
Puneti amestecul in tava, asigurandu-va ca umple si colturile.Intindeti uniform cu o spatula si coaceti 10-15 minute.
Pasul 6:
Intre timp intindeti o foaie mare de hartie cerata pe un stergar curat si presarati seminte de susan.Cand blatul este gata, rasturnati peste foaia de hartie, taiati marginile si rulati.Apoi, cu grija desfaceti rulada, intindeti umplutura de branza si rulati la loc.Taiati felii si serviti cu salata verde.
Sugestie culinara: Pentru o culoare mai intensa alegeti cartofii dulci cu pulpa portocalie.
Cartofii dulci sunt baza aceste rulade.Taiati rulada in felii subtiri si serviti cu o salata verde, crocanta, pentru a optine un fel cu adevarat impresionant pentru o petrecere.
Autor: Editura Mladinska - Vegetariana
Articolul anterior Sufleu din branza de capra Articolul următor Clatite cu banane si ciocolata