Rulada cu ciocolata
6 oua
6 linguri de zahar
2 linguri faina
2 linguri cacao
1 lingura unt pentru blat
3 linguri pudra de cacao
2 linguri unt
¼ kg lapte praf
1/4 kg zahar
10 nuci tocate marunt
2 linguri rom
½ pahar de sirop legat pentru crema
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare pe marginea plitei, se adauga galbenusurile, pe rand, se bate amestecul cu zaharul adaugat treptat si cu faina turnata “in ploaie”. Cand amestecul sta lipit de tel, se adauga pudra de cacaoa, se omogenizeaza amestecul si se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace 5 minute, la foc iute, apoi se face focul mic si se mai coace 15 minute. Se scoate tava si se rastoarna pe un prosop umed, care se ruleaza incet si se lasa sa se raceasca. Separat se pregateste crema de ciocolata. Laptele praf se amesteca intr-o cratita mare cu 3 linguri de cacao. Se prepara un sirop dintr-o cana de zahar si un pahar de zahar. Siropul se toarna fierbinte peste amestecul de lapte praf si pudra de cacao, se amesteca, se fierbe la foc mic pana se ingroasa, apoi se trage vasul deoparte si se adauga nucile tocate si 2 linguri de unt. Se parfumeaza cu rom. Se lasa crema sa se raceasca, apoi se deruleaza aluatul cu grija si se unge cu crema. Se ruleaza la loc si se pune pe un platou. Se imbraca cu restul de crema. Se serveste taiata felii.
Articolul anterior Cornuri pentru ceai Articolul următor Cremsnit