Rulada cu gem, nuca si cacao
Pentru blat
6 oua
6 linguri zahar
coaja rasa si zeama de la o lamaie
5 linguri faina
Pentru umplutura
300 g gem acrisor
doua linguri cacao
150 g nuca macinata
Se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, putin cate putin, batand in continuare. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie. La sfarsit se incorporeaza usor faina. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace, la foc potrivit, aproximativ 20-25 de minute. Se scoate din cuptor, se rastoarna fierbinte pe un prosop si se ruleaza imediat. Separat, se amesteca gemul cu cacao si nuca macinata. Se desface usor rulada, se unge toata suprafata cu gemul preparat si apoi se ruleaza la loc. Se serveste taiata felii, simpla sau cu frisca, dupa dorinta.
E bine sa stii
Umplutura pentru rulada poate fi aleasa dupa preferinta, fie din piureuri de fructe de sezon, fie din creme cu arome de rom, fistic, vanilie.