Rulada cu gem
Pentru aluat
3 oua
3 linguri de zahar
2 linguri de faina
1 lingura de amidon alimentar
coaja de lamaie rasa
Pentru umplutura
gem de caise, capsune, coacaze etc
nuci
zahar pudra
Se freaca ouale cu zaharul si coaja de lamaie rasa pana devine o crema spumoasa. Se adauga faina si amidonul alimentar si se framanta un aluat. Se tapeteaza o tava cu folie speciala de copt, se unge cu putin unt si se toarna aluatul, intinzandu-se uniform pe toata suprafata tavii. Se coace, la aproximativ 180 grade celsius, timp de aproximativ 10 minute, apoi se scoate pe un prosop umezit usor, se presara cu zahar si se ruleaza. Cand se raceste, rulada se despatureste usor ca sa nu se rupa, se unge cu amestecul de gemuri si nuci macinate si se ruleaza la loc. Se presara cu zahar pudra si se lasa la rece cateva ore. Se serveste taiata felii.
Articolul anterior Ciocolata imperiala Articolul următor Prajitura cu portocale