Rulada de carne cu spanac
1 kg carne de porc
300 g spanac
50 ml ulei
2 felii de paine
150 ml lapte
3 catei de usturoi
2 oua
1 pahar de vin alb
sos picant de rosii
sare, piper
Se transeaza carnea ca pentru rulada. Spanacul ales si bine spalat se opareste in apa putin sarata, se scurge, se toaca, apoi se amesteca cu painea, inmuiata in lapte si bine stoarsa, oua, usturoiul zdrobit, sare si piper, dupa gust. Se amesteca totul foarte bine pentru a se omogeniza. Aceasta compozitie se asaza pe feliile de carne, care au fost condimentate cu sare si piper, dupa gust si batute usor cu ciocanul de snitele. Se ruleaza, se pun in tava, se stropesc cu ulei si vin, apoi se introduce tava la cuptor. Se serveste taiata felii, cu sos picant de rosii deasupra.
E bine sa stii
In loc de sos picant de rosii se pot servi cu sos de maioneza, cu hrean sau usturoi.