Rulada de miel in foi de vita
700 g carne de miel
3 linguri de unt
150 g branza
4 rosii mari
2 ardei grasi
4 cepe
1 legatura de patrunjel verde
100 ml vin alb
20 frunze de vita
mirodenii pentru miel
sare, piper
Se spala carnea de miel si se pregateste ca pentru rulou. Se unge cu unt topit o folie de aluminiu (de marimea carnii), se asaza pe suprafata foliei frunzele de vita de vie, una langa alta, apoi carnea presarata cu mirodenii speciale pentru carne de miel. Se face un amestec din ardei gras taiat feliute, ceapa taiata solzisori, ulei, vin, verdeata, sare si piper, dupa gust. Se asaza uniform acest amestec peste carnea de miel, pe toata suprafata, apoi se pune un strat cu feliute de rosii. In mijloc se asaza branza, in asa fel, incat sa ramana in centru atunci cand se ruleaza. Se ruleaza apoi folia de aluminiu cu toate ingredientele, formandu-se un rulou, bine strans, uniform, mai ales spre capete. Se asaza ruloul intr-o tava, cu putina apa si vin si se introduce la cuptor, la foc potrivit, cca 2 ore si 30 de minute. Cand este gata, se lasa sa se raceasca, apoi se scoate folia de aluminiu si se taie în felii de 3 - 4 cm. Se serveste calda, cu un sos rosu deasupra.
E bine sa stii
In umplutura se pot adauga si morcovi taiati feliute, precum si masline, taiate rondele.