Rulada surpriza
300 g carne tocata
2 felii de franzela
2 morcovi
1 ceapa
6 oua
lapte dulce
2 linguri ulei
50 g pesmet
sare, piper
Intr-un castron, se pune carnea tocata impreuna cu ceapa taiata marunt si cu miezul de paine care a fost in prealabil inmuiat in lapte si stors. Se mai adauga 2 oua si sare, dupa gust. Se amesteca totul foarte bine, pana se obtine o pasta omogena. Separat, se fierb morcovii si restul de 4 oua. Se taie morcovii rondele, iar ouale se taie felii. Se amesteca si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se intinde compozitia de carne pe planseta presarata cu putin pesmet. La mijlocul ei se pune amestecul de morcovi cu oua, se ruleaza umplutura in interiorul compozitiei de carne si se pune intr-o forma unsa cu putin ulei. Se da la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute, pana se rumeneste frumos. Se taie si se serveste dupa racirea completa.
E bine sa stii
Rulada se poate prepara si in aspic. Dupa ce se coace in tava, se umple cu aspic preparat separat din zeama de carne, la care se adauga 4 foi de gelatina. Se taie dupa racire. Efectul este deosebit!