Rulouri cu carne in aluat
500 g pulpa de porc
200 g cascaval
150 g sunca slaba
Pentru aluat
100 g faina
100 ml lapte dulce
2 oua
50 ml ulei
sare, piper
Se taie carnea felii egale, se bat usor cu ciocanul de snitele si se pudreaza cu sare si putin piper. Deasupra feliilor de carne se presara cascaval ras si se pun cubulete de sunca. Se ruleaza apoi carnea cu umplutura cu tot sub forma de rulou si se fixeaza la capat cu scobitori. Separat, se prepara un aluat ca de clatite, amestecand faina cu oua, lapte, sare pana se formeaza un aluat cu o consistenta mai groasa. Se trec rulourile de carne prin acest aluat, apoi se prajesc in ulei incins, la foc mic, pana se rumenesc uniform. Se servesc calde, pe un platou ornat cu frunze de salata verde sau felii de rosii.
Sugestie
Rulourile pot contine si alte umpluturi, ca de exemplu: carnati proaspeti sau afumati de porc, ficatei de pasare, omleta taraneasca, pasta de peste, oua si sparanghel, iar in loc de aluat, pot fi prezentate in aspic.