Rulouri cu spanac si branza
Pentru aluat
300 g faina
3 oua
15 ml ulei
Pentru umplutura
400 g spanac
300 g branza de oi
30 g unt (margarina)
2 oua
nucsoara
sare, piper
60 g unt (margarina)
4 linguri smantana
Pentru sosul de ardei
750 g ardei grasi rosii
frunze de busuioc verde
2 linguri ulei de masline
500 g rosii
1 catel de usturoi
2 cepe
Se prepara un aluat din ingredientele mentionate, se intinde o foaie din care se decupeaza dreptunghiuri de 10 X 20 cm, care se pudreaza cu faina si se lasa sa se usuce 1-2 ore. Spanacul, calit in unt si racit, se toaca marunt si se amesteca cu branza rasa, oua, un praf de nucsoara, sare si piper, dupa gust. Se fierb bucatile de aluat, in apa clocotita cu sare pana devin maleabile, se scot, se pun in apa rece, apoi se scurg bine. Pe fiecare dreptunghi de aluat se pune umplutura cu spanac, se ruleaza si se asaza intr-o forma termorezistenta unsa cu unt (margarina). Se toarna deasupra unt topit si smantana, se acopera cu folie de aluminiu si se pune la cuptor pentru 30 de minute. Ardeii se coc, se curata de coaja si seminte, se taie bucatele, se amesteca cu ulei, busuioc tocat, rosii taiate cubulete, usturoi zdrobit si ceapa tocata, sare si piper, dupa gust si se fierb pana cand sosul se ingroasa. Se servesc felii de rulouri cu sos de ardei.
E bine sa stii
Rulourile de spanac se pot servi si fara sos de rosii, presarate doar cu cascaval ras.