Rulouri de cod cu jambon
4 fileuri groase de cod
4 felii foarte subtiri de jambon (pancetta)
3 linguri capere in otet
o lingura ulei de floarea soarelui
2 linguri suc de lamaie
o lingura ulei de masline
piper negru macinat
o lingura patrunjel verde tocat, pentru ornat
cartofi noi, pentru garnitura
1. Rulati fileurile de cod si infasurati-le in feliile de jambon. Fixati cu cate o scobitoare.
2. Scurgeti caperele, tineti-le in apa 10 minute astfel incat sa fie indepartat eventualul exces de sare, apoi scurgeti-le din nou.
3. Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti rulourile de peste cate 3 minute pe fiecare parte, intorcandu-le cu grija sa nu se rupa. Micsorati apoi focul si mai lasati-le inca 2-3 minute (sau pana cand pestele este patruns)
4. Separat puneti caperele, sucul de lamaie si uleiul de masline intr-o craticioara, adaugati piper dupa gust si puneti totul la fiert, la foc mic, 2-3 minute.
5. Asezati pestele pe un platou (sau in farfurii individuale), turnati deasupra sosul de capere, ornati cu patrunjel verde tocat. Serviti cu cartofi noi, fierti.
Reteta oferita de Grupul Editorial RAO.- "Retete fara grasimi"