Timp: 140
Porţii: 8
Ingrediente:
700 g carne de miel
3 linguri de unt
150 g branza
2 rosii mari
2 ardei grasi
4 cepe
2 morcovi
1 legatura de patrunjel verde
1 legatura de marar
100 g piure de spanac
100 ml vin alb
mirodenii pentru miel
sare, piper
Mod de preparare:
Se spala carnea de miel, se taie in 4 felii, care se bat usor cu ciocanul de snitele. Se ung cu unt topit, se presara cu mirodenii speciale pentru carne de miel (cimbru, oregano, nucsoara). Se face un amestec din ardei gras taiat feliute, ceapa taiata solzisori, morcovi taiati rondele, piure de spanac, ulei, vin, verdeata, sare si piper, dupa gust. Se asaza uniform acest amestec peste carnea de miel, pe toata suprafata, apoi se pune un strat cu feliute de rosii. In mijloc se asaza branza, in asa fel incat atunci cand se ruleaza, sa ramana in centru. Se ruleaza apoi felia de carne cu toate ingredientele in interior, formandu-se un rulou, bine strans, uniform, mai ales spre capete si se leaga cu ata. Se procedeaza la fel cu toate feliile de carne, se asaza rulourile intr-o tava, cu putina apa si vin, apoi se introduc la cuptor, la foc potrivit, cca 2 h. Dupa ce se racesc, se scot atele si se taie in felii de 3-4 cm.
E bine sa stii
Se pot servi cu ketchup picant sau cu sos de mustar.
Articolul anterior
Miel cu tarhon
Articolul următor
Cotlet de miel la gratar