Rulouri de porc cu ficatei de pui
600 g piept de porc afumat
400 g ficat de pui
200 ml lapte dulce
100 ml vin alb
2 catei de usturoi
sare, piper
Se curata ficatul, se spala si se pune intr-un castron cu lapte dulce, unde se lasa sa stea 10 minute. Intre timp, se taie pieptul afumat de porc (kaizer) in feliute subtiri, lungi de 10-12 centimetri. Se scot ficateii din lapte, se zvanta intr-o strecuratoare si apoi pe un prosop, se presara cu sare si piper si se impacheteaza in felii de kaizer, sub forma de rulouri. Se prind la capat cu scobitori ca sa nu se desfaca si se asaza intr-o tava. Peste rulouri se presara usturoiul zdrobit amestecat cu o lingura de apa. Se adauga vinul si se introduce tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Dupa ce se rumenesc se scot din tava, se pun pe un platou cald si se orneaza cu castraveciori sau gogosari murati. Se servesc imediat.
Sugestie
Rulourile pot fi preparate si cu feliute de muschiulet de porc sau felii de pulpa batute putin cu ciocanul de snitele.