1. Pensie de lux
Jack Welch a fost la conducerea General Electric (GE) timp de doua decade, transformand compania intr-una dintre cele mai de succes organizatii din lume si fiind pe drept cuvant considerat unul dintre cei mai buni CEO.
El si-a negociat un pachet de beneficii ce avea sa ii fie oferit dupa retragere, care continea tot ce si-ar fi putut dori un manager atat de muncitor ca el. Astfel, a primit o pensie in valoare de 2.5 milioane de dolari, care printre altele consta in acces nelimitat la avionul companiei, folosirea unui apartament de lux din New York (a carui chirie lunara era in 2003 de 50.000 de dolari), acces la limuzina cu sofer, spatiu de birouri in New York City si Connecticut, precum si asistent personal.
2. Renovare de 1.2 milioane de dolari
John Thain a fost angajat in 2007 de catre Merrill Lynch pentru a scoate compania de brokeraj din criza financiara. La scurt timp dupa numirea a, el a cheltuit 1.2 milioane de dolari pentru a-si renova noul birou, doua sali de conferinta si receptia.
3. Bonus de loialitate, chiar dupa deces
Unele companii sunt atat de hotarate sa isi pastreze top managerii incat le promit beneficii uriase, chiar daca "talentul" lor moare - in contracte cunoscute sub numele de "sicriele de aur".
Retailerul din industria modei, Abercrombie & Fitch (ANF), a fost de acord sa ii plateasca CEO-ului sau, Michael Jefferies, un bonus "de loialitate" de 6 milioane de dolari.
In caz de deces al acestuia, bonusul ramane valabil si intra in contul familiei, alaturi de 10 milioane de dolari, care reprezinta valoarea asigurarii de viata (platita, evident, tot de companie).