Timp: 70
Porţii: 6
Ingrediente:
1 kg carne de miel, fara os
200 g cascaval
250 g mazare
3 morcovi
3 linguri margarina (sau unt)
75 ml ulei
2 catei de usturoi
3 cartofi mari
2 rosii mari
Pentru sosul marinat
ulei
cimbru
2 linguri zeama de lamaie
sare, piper
Mod de preparare:
Carnea de miel se taie bucatele potrivite, se pune in sosul marinat si se lasa timp de o ora. Intre timp, se soteaza in margarina (sau unt) mazarea si morcovii taiati rondele. Separat, se prajesc, pe jumatate, cartofii taiati cuburi si se soteaza, pe ambele parti si rosiile decojite, taiate felii. Se scoate carnea din sosul marinat si se caleste in ulei incins. Se pregatesc 6 patrate de folie groasa de aluminiu din? care se modeleaza 6 saculeti. Carnea si legumele se impart in 6 parti egale si se asaza in fiecare saculet. Se mai adauga cubulete de cascaval, sare si piper dupa gust, apoi se inchid saculetii, se pun intr-o tava si se coc, la foc potrivit, cca 60 de minute. Se servesc imediat.
E bine sa stii
Continutul saculetului se poate servi cu fire de ceapa verde sau cu sos de hrean.
Articolul anterior
Branza Feta pane (Grecia)
Articolul următor
Miel cu tarhon