Salata apetisanta
2 morcovi
2 cartofi
1 fir de praz
1 broccoli
1 conopida mica
8 felii de sunca
Pentru sos
½ portocala
150 g iaurt
50 g smantana
50 g nuci macinate
1 lingura otet
patrunjel verde
sare, piper
Cartofii se spala bine si se fierb, in coaja, in apa cu sare. Morcovii, broccoli si conopida se spala, se rup in buchetele, se pun intr-o oala, se acopera cu apa, se adauga putina sare si se lasa sa fiarba 10 minute. Se scot cu supiera si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja cartofii, se taie felii subtiri si se pun intr-o salatiera. Peste ei se adauga morcovii taiati felii, prazul taiat rondele, buchetele de broccoli si conopida, precum si sunca taiata fasii. Separat, se prepara sosul, amestecand zeama de portocala cu iaurt, otet, smantana, nuci macinate, sare si piper, dupa gust. Se toarna peste salata, se amesteca cu grija ca sa nu se sfarame ingredientele si se serveste cu patrunjel verde presarat pe deasupra.
E bine sa stii
Prazul se poate inlocui cu ceapa rosie taiata rondele sau cu ceapa verde taiata bucatele mai mari.