Salata aromata de primavara
1 salata mare
2 oua fierte tari
4 rosii mici
1 ardei galben
Pentru sos
linguri ulei de masline
busuioc
menta
oregano
patrunjel verde
marar verde
usturoi verde
1 lingura otet
sare
Se spala cu grija salata, frunza cu frunza, sub jet de apa. Se spala rosiile si ardeiul. Rosiile se taie felii, se inlatura codita si semintele ardeiului, se taie fasii. Se curata ouale de coaja si se taie felii. Se pun toate intr-o salatiera mare. Separat, se prepara sosul. Se amesteca uleiul cu otet si sare, dupa gust. Se adauga frunzele de menta si busuioc, tocate marunt, usturoi verde si oregano (uscat), patrunjel si marar verde. Se toarna sosul preparat peste salata, se amesteca usor si se serveste imediat.
E bine sa stii
Salata verde poate fi inlocuita cu frunze de papadie sau untisor de padure, iar otetul poate fi inlocuit cu zeama de lamaie.