Salata asortata cu legume
1 sfecla potrivita
1 conopida mica
1 radacina de telina
3 rosii
2 cartofi
un dovlecel
1 ceapa
2 morcovi
50 ml ulei
1 ou
1 lamaie
patrunjel verde
sare
Se pun la fiert sfecla, conopida, cartofii si dovleceii, se taie cubulete, conopida se desface in buchetele mici si se amesteca, fiecare leguma separat, cu sos vinegret. Morcovii si telina se dau pe razatoarea mica, iar ceapa se taie felii subtiri. Pe un platou mare, se aranjeaza legumele in felul urmator: la mijloc, buchetelele de conopida, imprejur se asaza morcovul ras stropit cu ulei, iar pe margini, in gramajoare, restul de legume, avand grija sa se alterneze culorile intr-un mod placut. Peste rosiile taiate felii se pune ceapa, iar telina se amesteca cu putina maioneza, cu care se decoreaza la sfarsit conopida. Peste toata salata se presara patrunjel verde tocat fin.
E bine sa stii
Cu cat legumele sunt mai diverse, cu atat gustul salatei este mai bun, iar platoul este mai frumos colorat si atractiv.