Salata asortata cu peste afumat
250 g fasole verde
250 g cartofi
6 rosii potrivite
10 masline verzi umplute cu ardei
10 masline negre
8 fileuri de peste afumat
Pentru sos
4 linguri ulei
2 linguri otet
1 lingura patrunjel verde
1 lingura capere
sare, piper
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie cubulete. Fasolea verde se fierbe in apa cu sare, se scurge de apa si se taie bucati de cate un cm. Rosiile se taie in felii rotunde. Se amesteca intr-un castron mare, cartofii, fasolea verde, maslinele verzi, maslinele negre, de la care se scot samburii si fileurile de peste afumat. Se aranjeaza pe un platou amestecul preparat, iar de jur-imprejur, se asaza rondelele de rosii. |ntr-un vas care se inchide etans, se pun: 4 linguri de ulei, doua linguri de otet, sare si piper. Se bat bine componentele, apoi se stropeste salata cu acest sos, dupa gust. Se adauga caperele si se presara cu patrunjel verde tocat fin. Se tine la rece pana in momentul servirii.
E bine sa stii
Salata se poate prepara si in anotimpul rece cand fasolea verde se poate inlocui cu fasole congelata.