Salata asortata
1 salata verde
2 oua fierte tari
1 ardei verde
1 ardei rosu
1 castravete
250 g sparanghel
3 linguri ulei
2 linguri otet
sare, piper
Se spala bine salata, frunza cu frunza, sub jet de apa rece si se taie fasii. Se spala ardeii, se indeparteaza coditele si semintele, apoi se taie rondele. Se spala castravetele si se taie felii subtiri. Se curata ouale de coaja, apoi se taie felii. Se pun toate ingredientele intr-o salatiera mare si se amesteca usor. Separat, se amesteca uleiul cu otetul, sparanghelul taiat fin, sare si piper, dupa gust, apoi se toarna peste ingredientele din salatiera. Se amesteca cu grija ca sa nu se sfarame si se serveste.
E bine sa stii
Salata se asezoneaza in ultimul moment, exact inainte de a fi servita, pentru a evita vestejirea frunzelor de salata. Pentru a da salatei un gust deosebit si un plus de vitamine, se poate presara deasupra putin marar si patrunjel tocat.