Salata boeuf
500 g carne de vita
1 kg cartofi
300 g castraveti murati
2 oua
100 ml ulei
2 gogosari murati
100 g masline
1 lamaie
sare, piper
Se fierbe bine carnea de vita, apoi se taie marunt. Cartofii se fierb, apoi se taie cubulete. Se taie cubulete si castraveciorii murati si se amesteca toate ingredientele intr-un castron mare. Separat, se prepara maioneza din 2 galbenusuri de ou, care se amesteca bine cu uleiul turnat treptat, sare si zeama de lamaie, dupa gust. Se adauga maioneza peste salata, se amesteca bine, apoi se asaza pe un platou. Se imbraca salata cu maioneza si se orneaza cu felii de gogosar si masline, dupa gust si pricepere.
E bine sa stii
Dupa preferinta si gust, se mai pot adauga intre ingredientele salatei, cateva pastai de fasole verde, fierte, taiate marunt sau boabe de mazare conservate, iar daca se doreste un gust mai picant al salatei, se poate adauga 1/2 ceapa tocata marunt.