Salata clasica cu roquefort
Castravetele spalat si zvantat se taie felii subtiri, se pudreaza cu sare si se pune intr-un castron. Separat, se prepara un sos amestecand iaurtul cu smantana, tarhonul si patrunjelul tocate marunt. Se adauga otet, sare si piper, dupa gust, se amesteca bine, apoi sosul se pune la rece. |ntre timp, boabele de porumb fierte, se rumenesc, fara grasime, intr-o tigaie din teflon, apoi se scot pe o farfurie. {unca se taie fasii, branza se rupe bucatele, maslinele se curata de samburi si se taie in bucati, iar ciupercile se curata de pielita, se spala, se zvanta, apoi se stropesc cu suc de lamaie pentru a nu se innegri. |ntr-o salatiera mare, se amesteca toate ingredientele si se lasa o ora la rece. |n momentul servirii, se toarna deasupra sosul de iaurt.
E bine sa stii
Branza de roquefort poate fi inlocuita cu branza uscata de oi sau de capra.