Salata creata cu manta de sunca
4 bucati de salata creata
cateva picaturi de otet balsamic
cateva picaturi de ulei de masline
sare, piper proaspat macinat
150 g sunca fiarta, taiata felii subtiri
2 cepe
4 rosii
Pentru dressing:
100 g manatarci
50 ml smantana lichida
1 pahar iaurt
3 linguri otet de fructe
sare, piper proaspat macinat
1 priza de piper de Cayenne
1 priza de zahar
1 legatura de arpagic verde
fire de verdeata pentru ornat
1. Curatati salata creata, taiati-o in doua, scoateti cotorul, spalati-o, lasati-o sa se scurga bine si pastrati-o la indemana.
2. Picurati pe salata otet balsamic si ulei de masline, condimentati cu sare si piper, impachetati feliile de sunca si aranjati rulourile pe farfurii.
3. Curatati ceapa si taiati-o inele. Dati in clocot 500 ml de apa intr-o oala. Opariti putin inelele de ceapa, scoateti-le lasati-le sa se scurga bine si imprastiati peste rulourile de salata.
4. Spalati rosiile, scoateti cotoarele, taiati-le in 8 si puneti-le peste rulouri. Puneti manatarcile intr-un castron si zdrobiti-le cu o furculita.
5. Adaugati smantana, iaurtul, otetul de fructe si amestecati totul pana se omogenizeaza. Asezonati cu sare, piper, piper de Cayenne si zahar.
6. Turnati in mod egal dressing-ul peste rulourile cu salata, ornati cu arpagic verde curatat, spalat si taiat marunt si cu fire de verdeata.
Reteta oferita de grupul editorial RAO - "Retete preparate in 15 minute"