Salata creata cu piept de rata si mustar
1 salata creata mica
4 oua
200 g piept de rata afumat, taiat felii
Pentru sosul de mustar
1 lamaie
1 lingurita cu mustar iute
1 lingura cu smantana lichida
sare si piper macinat
1. Fierbeti ouale in apa clocotita timp de 6 minute, din momentul cand apa incepe sa fiarbam pentru ca ouale sa iasa cleioase, Puneti-le imediat in apa rece si cand se racesc, decojiti-le.
2, Alegeti salata, spalati frunzele in mai multe ape si scurgeti-le. Uscati si taiati frunzele in bucati mari. Puneti frunzele intr-un castron.
3. Scoateti grasimea din pieptul de rata si taiati-l cubulete.
4. Preparati sosul de mustar. Stoarceti lamaia. Puneti intr-un bol mustarul, sucul de lamaie, smantana, 1 praf de sare, 1 praf de piper si amestecati pana ce preparatul devine omogen.
5. Puneti feliile de piept de rata in bol si tavaliti-l in sos. Rasturnati pipetul peste salata si puneti deasupra ouale cleioase, taiate in doua. Serviti imediat!
Reteta oferita de grupul editorial RAO - "Bucatarie sanatoasa si gustoasa"